השפעת הרשת והמדיה החברתית

אנחנו מבלים בה שעות על גבי שעות. והיא משפיעה עלינו.

היא מחברת אותנו לעולם, לאנשים. אבל איזה מן חיבור זה?  

היא משפיעה על הבחירות שלנו, על הדעות, אפילו על הבריאות. 

ככל שאני לומדת וחוקרת את השפעות המדיה החברתית, אני מבינה כמה הן רחבות.  

איך זה עובד?

קורסים אקדמיים

קורסים מלאים שמכניסים את הסטודנטים לעולם הרשת והשינויים שחלו בחיינו בעקבותיו

קורסים ארגוניים

קורסים בהתאמה אישית לצרכי הארגון בנושאי השפעות הרשת על חיי העובדים

הרצאות וסדנאות

השפעת הרשת על החלטות, חשיבה, דעות, אלימות, בדידות, בריאות ועוד.

פרק מפודקאסט על השפעת הרשת על הקשב שלנו

התראיינתי לפודקאסט "אנשי הקשב" על השפעת המדיה החברתית עלינו, ומה אפשר לעשות עם זה. לחצו להאזנה.

פרק מפודקאסט על השפעת הרשת על הבריאות שלנו

בפרק של הפודקאסט "לחיות יותר מהשכן" דיברתי על מערכות יחסים ואיך הרשת משפיעה על הבריאות שלנו. לחצו להאזנה.

עוד על השפעת המדיה החברתית

המקום אליו הולכת תשומת הלב שלנו מעיד המון על החיים שלנו. הבעיה מתחילה כשאנחנו לא בוחרים את אותו המקום. ויש מי שמנצל זאת היטב. הכירו את הכלכלה החדשה של המדיה החברתית. כלכלת תשומת הלב.
אנחנו מבלים בה, מתחברים דרכה, מתרגזים, נהנים ובעיקר שורפים המון זמן. היא משפיעה עלינו ולאט לאט גם מעצבת את התודעה שלנו. הגיע הזמן לעבור לשימוש חכם ובריא יותר במדיה החברתית.
אנחנו נמצאים בתקופה לא פשוטה, בה קיים ברשתות שיח אלים ומפלג. מתוך תסכול יצאתי לבדוק איך הפעילות שלנו במדיה החברתית משפיעה על ההתנהגות שלנו. לא יצאתי מעודדת בכלל.
במיוחד עכשיו, כשאנחנו מוצפים בתכנים מכל עבר, חשוב לפתח חשיבה ביקורתית משלנו. מה ההשפעה של המדיה החברתית על החשיבה הביקורתית? למה זה חשוב ואיך עושים את זה? כאן.
התרגלנו להשתמש בחוכמתם של ההמונים ברשתות החברתיות. אבל האם התוכן שההמונים מספקים הוא אכן חכם?
המדיה החברתית שולטת בחיינו וממלאה את ימינו יותר מתמיד. אבל יש לה גם צדדים שליליים, וחשוב שנהיה מודעים אליהם.

לקוחות

דברו איתי

כתובת מייל: [email protected]

בימים האחרונים, (שוב) ימים של מתח וחרדה, שמתי לב שהרשת מפוצצת בעצות, רעיונות וקלישאות לרוב. הן לא חדשות. הן מוחזרו היטב שוב ושוב בשנים האחרונות ונלעסו בפיה של כל יועצת עסקית, או נרמסו תחת ידיו של כל מנטור תורן. יצאתי למסע בעקבות הקלישאות
כבר שנים שבמדיה החברתית בכלל, ובאינסטגרם במיוחד, יש הרבה חשבונות שמקדמים מנטרות חיוביות, מסרים שנועדו להרים אותנו, ווייבים טובים וכד'. על פניו זה היה יכול להיות נפלא ומועיל. לו רק זה היה באמת עובד. בפועל, זה עלול להיות ממש רעיל, והאנשים האלה עושים לכם הרבה יותר נזק מתועלת.
יש מלכודת במדיה החברתית: הרשתות החברתיות מעודדות אותנו להיות אותנטיים, לחשוף את חיינו האישיים, לספר ולשתף כל רגע וכל פעילות. אבל האם האותנטיות הזו היא אמיתית או שהיא עוד אסטרטגיה לניהול התדמית שלנו?
המדיה החברתית שינתה לנו את החיים. היא שינתה את איך שאנחנו מרגישים, איך שאנחנו מתקשרים, איך שאנחנו מקבלים החלטות. הפעם בחרתי לבחון איך המדיה החברתית משפיעה על מערכות יחסים – החל ממערכת היחסים שלנו עם עצמנו, דרך משפחה וחברים, וכלה במערכת היחסים שלנו עם הקהילות סביבנו.
הרשת סוערת וגועשת לאחרונה סביב ההצהרה של מארק צוקרברג, בה הוא הכריז כי פייסבוק מעתה תפעל כדי לאפשר חופש ביטוי מלא. חשבתי שכדאי לעשות קצת סדר. האם באמת היה או יהיה חופש ביטוי מלא ברשתות החברתיות? מה למדנו מתקופת הקורונה? ולמה אני מלאת ספקות וציניות לגבי המהלך?
האם המדיה החברתית מסיחה את דעתנו עד כדי פסיביות, ממש כמו אופיום? יצאתי בעקבות האימרה של מרקס...
אנחנו עובדים קשה כדי להיראות במדיה החברתית. עבור מי בעצם אנחנו עובדים? האם זה בהכרח טוב לנו? ומדוע מדובר באובדן החופש? על צד נוסף של השיווק ברשתות החברתיות
נרקיסיסטים. נראה שהם נמצאים בכל מקום. האם התרבות שלנו בכלל, והמדיה החברתית בפרט, מטפחות נרקיסיזם או שהן פשוט נותנות במה ולגיטימציה לנרקיסיזם שכבר קיים אצל אנשים?
מספרים הפכו לחברינו הטובים ביותר. אנחנו סופרים, מונים, מתרשמים מהתוצאות, מחשבים, מתעדכנים בכל שינוי בספירה. וכל אותה העת קצת שוכחים שאותם מספרים מייצגים אנשים אמיתיים. איך זה קרה? למה זה קורה? איך זה משפיע עלינו? מוזמנים לצאת איתי למסע בעקבות ההתמכרות שלנו למספרים.
אנחנו חיים בעידן של עושר במידע. אבל איזה מן מידע זה? האם הוא אמיתי? אמין? אובייקטיבי? איפה אנחנו צורכים אותו? האם זה כל המידע? מה אפשר לעשות כדי לשמור על עצמנו ולהגיע לאמת?